Wednesday, June 10, 2015

Baju Baby Premature

Assalammualaikum...

Lately, giler buntu nak menulis. Bukan sebab takde idea, tapi sebab banyak sangat topik nak tulis sampai tak tau yang mana nak publish dulu. Ha kau rasa aku membohong ke membenar? Tak guna kalau idea melimpah tapi tak campak sikit dalam blog tersayang. Tak gitu.

Okey kali ni pengalaman untuk baby prem. Seperti yang sedia maklum, dan mungkin baru tau maklum, diri ini telah dikurniakan bayi ajaib. Eh, bukannya ajaib tu macam magic ke hape. "Miracle baby", baby ajaib la kan. Alhamdulilah Allah bagi rezeki. Dapat zuriat dari daging sendiri. Mengandung di perut sendiri.

Disebabkan baby tak cukup bulan, maka baju-baju yang dibeli besar-besar melaka. Eh belaka. Sebenarnya juga, tak sempat nak beli pun ye jugak. Pasalnya verangan nak pergi ekspo baby bulan 9. Tapi dah beranak bulan 8. Huhuhu...

Takkan baby nak bogel pulak ye. Baju besar dah macam kelakar pun ada. Sian kat dia. Jadi, pikiran buntu. Mana mau cari baju yang sesuai ngan saiz beliau. Buntu lagi pasalnya cuti bersalin dok kat umah dah macam tak tau dunia luar.

Uit lembab pulak sel otak nak berhubung. Terputus hubungan sebab urat putus masa bersalin...hihihi

Online kan ada..Apa ke lembab bebeno diriku masa itewww...






ini website dari UK...bukan Ulu Kelang tapi United Kingdom gitu.. Jadi harga semua dalam Pound sterling. Korang kena convert ke Ringgit.. 

Bayar boleh pakai debit card gitu..

Masa order aritu takdelah lama sangat penghantaran. Lebih kurang seminggu je. Nasib baik cepat. Kalau tak mau masa sampai baju tu anak dah besar tak muat dah nak pakai..huhu...

okey...belom habis lagi..

ada lagi tempat yang lagi mudah dan senang nak cari baju baby kecik-kecik ni..


memang banyak sangat dijual di sini.

dan harga pun lagi murah...

kat sini pun ada... from head to toe....
dijual 1 set lagi...mudah kan..


jadi, terpulanglah pada mak-mak nak buat pilihan. 

saya suggest, tak perlu beli banyak-banyak baju prem ni sebab in shaa Allah, baby prem cepat membesar ke saiz normal baby. 


**sorry tak lampirkan sekali gambar personal. Sebab semua dalam handphone lama yang memang dah hang tak boleh buka galeri gambar..sedih :(  (motip nak bagitau semua orang beli henpon baru..hihi) 

tapi..pengalaman membeli tu memang diri sendiri. Serius nih. 

#luculaawakni

tata titi tutu
sekian~~


2 comments:

  1. okeh.

    kena nyorokkan website ni dari bini gua nih..

    ReplyDelete